RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Україну йде серйозне похолодання: на скільки впаде температура

Найближчими днями частину України накриють дощі, крім того в нічні години очікуються заморозки.

Читайте також:Холодно, тепліше, ще тепліше: погода в Україні обіцяє сюрпризи

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

У понеділок, 18 жовтня, дощі прогнозуються у Волинській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях. На решті території країни без опадів, хмарно з проясненнями. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 0 до +9 градусів, вдень синоптики прогнозують +9 +16 градусів. Найтепліше буде на півдні країни.

У вівторок, 19 жовтня, дощі пройдуть на півдні і сході країни, а також в окупованому Криму, на решті території країни - без опадів. В країну прийде похолодання - вдень очікується від 5 до 13 градусів зі знаком "плюс". У нічний час прогнозується від 1 до 8 градусів тепла.


У середу, 20 жовтня, по всій країні буде сухо і без опадів. Однак уночі місцями буде морозно - від +4 до -2 градусів. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +5 до +15 градусів.

Разом з тим, в ряді українських областей встановився надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

"17-20 жовтня в Чернівецькій, Хмельницькій, Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Донецькій, Луганській та Запорізькій областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - попередили синоптики.

Як повідомляв "Апостроф", завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова прогнозує, що в другій частині жовтня погода буде дуже нестійкою, а в кінці місяця можливий сніг з дощем. Температурні гойдалки очікуються і в листопаді - від "мінусів" до 15 градусів тепла. В цілому залишок осені обіцяє бути теплішим за норму.