RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Перехід на зимовий час: як налаштувати автоматично на смартфоні і комп'ютері

В останній тиждень жовтня Україна переходить з літнього на зимовий час. Годинникову стрілку потрібно перевести на годину назад в ніч з 28 на 29 число. При цьому багато хто може зіткнутися з проблемою переходу на зимовий час на смартфонах та планшетах.

Про те, як налаштувати автоматичне переведення годинників, розповідає "Апостроф".

Стаціонарні комп'ютери та ноутбуки на будь-якій операційній системі здійснюють переведення годинників автоматично. Хоча цю функцію за замовчуванням встановлено і на інших девайсах, бувають випадки, коли щось йде не так. Тоді слід перевірити настройки.

ОС Android

Спосіб 1: Необхідно перейти в розділ "Налаштування" і вибрати розділ "Дата і час". Потім потрібно встановити галочку напроти пункту "Дата і час мережі". Після цього смартфон автоматично показуватиме дату і час, задану мобільним оператором.

Спосіб 2: Слід клікнути по іконці "Годинник" на робочому столі або в меню телефону (вона також може називатися "Час", "Час і дата"). Всередині розділу необхідно перейти в налаштування (найчастіше це значок шестерінки) і здійснити кроки зі Способу 1. Варто зазначити, що в деяких моделях телефонів пункт "Дата і час мережі" може називатися "Показувати домашній час".

ОС iOS або iPadOS

Спосіб 1: Необхідно включити функцію "Автоматично", вибравши "Налаштування"> "Загальні"> "Дата і час". Зазначена опція відповідає за автоматичне встановлення дати та часу, відповідних часовому поясу.

Слід дозволити гаджету використовувати поточне місце розташування для визначення часового поясу. Для цього потрібно вибрати "Налаштування"> "Конфіденційність"> "Служби геолокації"> "Системні служби" і позначити прапорцем опцію "Установка часового поясу".

Також не забудьте перевірити правильність відображення часового поясу на пристрої. Для цього виберіть "Налаштування"> "Загальні"> "Дата і час"> "Часовий пояс".

Спосіб 2: Якщо попередні дії не призвели до встановлення правильного часу на девайсі, розробники радять відключити опцію "Автоматично" і встановити його вручну, зайшовши в "Налаштування"> "Загальні"> "Дата і час".

Раніше ми розповіли, як підготуватися до переходу на зимовий час і "пережити" його.