RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"Магія" Хелловіну: ворожіння, святкові прикмети та забобони

Напередодні католицького Дня всіх святих, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, у світі відзначається "найстрашніше" свято - Хелловін. Воно оточене забобонами, вважається, що цей вечір може розповісти про майбутнє.

"Апостроф" зібрав прикмети та ворожіння на Хелловін.

Хелловін: прикмети

  • Цього вечора запалюють свічки, щоб відлякати вогнем відьом та злих духів. Якщо свічки в будинку гаснуть, вважається, що "вони" десь зовсім поруч.
  • Помітити сову на даху будинку в Хелловін - не до добра, її треба зігнати, інакше в будинку незабаром буде небіжчик.
  • Якщо в будинку в Хелловін виявився павук, то хтось із померлих родичів попереджає про небезпеку, яка загрожує одному з членів сім'ї.

Хелловін: ворожіння

З давніх-давен вважалося, що духи в цей день особливо активні і можуть допомогти зазирнути в майбутнє. Дівчата прагнули побачити свого майбутнього чоловіка.

Для цього вони брали червоне яблуко, запалену свічку у свічнику та дзеркало. Світло в приміщенні вимикається. Свічка ставиться поруч із дзеркалом. Після чого потрібно вдивитись у дзеркало. При цьому треба або їсти яблуко, або розчісувати волосся. Наречений має з'явитися у відображенні, ніби стоячи за спиною дівчини. Якщо свічник раптово впав, ворожіння на нареченого необхідно одразу припинити, оскільки це ознака присутності злих духів.

Віщими вважалися і сни на Хелловін:

  • вода, скло або каміння - до успіху
  • дощ, ураган чи квіти - до неприємностей

Раніше "Апостроф" розповідав, як прикрасити будинок на Хелловін: 11 креативних ідей з підручних засобів.