RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Дуже важко контролювати: лікар розповів про штам "Дельта-плюс" в Україні

В Україну зайшов новий, більш небезпечний штам коронавірусу, "Дельта плюс", з яким пов'язані рекорди останніх днів щодо захворюваності та смертності.

Про це заявив український лікар, завідувач одного із діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

За словами лікаря, за останні декілька тижнів українські медики відзначають за останні 2-3 тижні не тільки зростання випадків, а й тяжкості COVID. Відзначається, що інфіковані переносять захворюваність дуже важко.

"Було зрозуміло, що щось не так, я заявив про це кілька днів тому. Ймовірно, в Україні вже є "Дельта плюс", тобто штам, який був зафіксований в Індії, зараз зафіксований у Британії. Це штам, який збільшує кількість нових випадків, а також посилює тяжкість перебігу", - відзначає Жиравецький.

Медик звертає увагу на те, що "Дельта Плюс" поширюється швидше на відміну від свого попередника і переноситься дуже швидше.

"Ми зараз бачимо, що дуже велика частина пацієнтів, які мають супутні захворювання, в групі ризику при цьому молодого віку, 40 років і навіть менше. Якщо є супутні хвороби - цукровий діабет, зайва вага, астма, алергічний риніт, аутоімунні захворювання, проблеми серцево-судинної системи... Ці пацієнти дуже часто отримують класичний цитокіновий шторм", - говорить Жиравецький.

Раніше лікар-вірусолог Євген Тімаков заявив, що коронавірус, в першу чергу, вражає легені, так як в них присутня величезна кількість рецепторів, на яких вірус розмножується.