RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

МОЗ загрожує, що "червона" зона може розширитися: як уникнути локдауну

Рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні продовжує зростати, а отже, кількість "червоних" зон у країні може збільшитися.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Як зазначив чиновник, на сьогодні 66% ліжок, що було виділено для лікування хворих на коронавірус, вже зайнято. У стаціонарних відділеннях перебуває 41 331 пацієнт із COVID-19, ще 6 тисяч осіб із підозрою на інфекцію.

"Ми бачимо, що рівень госпіталізації продовжує зростати, але в той самий час продовжують зростати і темпи вакцинації. Тільки за минулий тиждень було зроблено 1,5 млн щеплень", - заявив Кузін.

Він також звернув увагу на той факт, що темпи вакцинації особливо зросли у регіонах, де було запроваджено "червоний" рівень епіднебезпеки. Він закликав українців не чекати на посилення карантину, а робити щеплення від коронавірусу.

"В першу чергу це потрібно для того, щоб зберегти своє життя і здоров'я, не дозволити хворобі покласти вас в реанімацію. Вакцинація - це єдина можливість уникнути колапсу медичної системи", - підкреслив Кузін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше імунолог Борис Донський назвав два шляхи, які допоможуть уникнути великої смертності та заповнених реанімацій в Україні.