RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Заплатіть за кисень: в Україні з'явилася нова схема шахрайства

В Україні шахраї вигадали схему, як заробити на кисневих апаратах. Вони звертаються до пацієнтів, яким благодійний фонд виділяв апарати на безоплатній основі та вимагають заплатити за їх користування.

Про це повідомила одеський волонтер Катерина Ножевнікова.

"Вже трьом нашим підопічним, які на кисні, стали дзвонити люди з вимогою терміново повернути кисень у фонд. Мовляв занадто ви довго користуєтеся. Хто дзвонить з'ясувати поки не вдалося, на контакт не пішов. Інші двоє дзвонили із закритого номера", - повідомила волонтер.

Крім того, за її словами, іншим двом пацієнтам зателефонували з одного і того ж номера та вимагали сплатити фонду 5000 грн. І навіть картку скинули.

"Тиждень тому зателефонували від мого імені та попросили 15 тис. на терміновий збір. Звідки вони беруть телефони (база наша закрита) чи відстежують коли на таксі відправляємо або знову ж таки це добрі сусіди пацієнтів - намагаємося розібратися", - каже Ножевнікова.

Вона підкреслила, що кисень фонд надає безкоштовно і ніхто не може вимагати гроші.

Як розповідав "Апостроф", 14 жовтня в Одесі, відкрили для хворих на коронавірус 10-ту міську лікарню, і туди моментально вишикувалася черга зі швидких.