RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як підготуватися і взяти участь у диктанті національної єдності 2021: всі подробиці

У вівторок, 9 листопада, о 10:00 відбудеться 21-й щорічний національний радіодиктант в честь Дня української писемності.

Як розповів керівник радіодиктанту Дмитро Хоркін, студію для його написання облаштували у читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського та у приміщенні радіохабу Академії громадського мовлення, пише "ДМ Суспільного".

Там писати диктант, текст якого читатиме письменник Юрій Андрухович, будуть відомі українці.

Час відправлення готового тексту – астрономічна доба. Текст диктанту буде оприлюднено на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн:

  • паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (гриф відправки має бути не пізніше 10 листопада)
  • онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected] (після оприлюднення диктанту прийом електронних листів зупиняється)

Усі роботи перевірятиме спеціальна професійна комісія. Ті, хто впорається із завданням без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати будуть оголошені протягом 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Мовознавиця Лариса Масенко розповіла, яка література допоможе підготуватися до успішного написання радіодиктанту.

Як повідомляв "Апостроф", національний радіодиктант приурочений до Дня української писемності. Цього дня також нагороджують найкращих українських літераторів та видавництва, які випускають літературу українською мовою.