RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Обирають у жертви пенсіонерів: в Україні шахраї вигадали нову схему розводу

Шахраї, які цинічно обманюють пенсіонерів, придумали нову схему виманювання грошей у літніх українців. Для обману вони використовують "Нову пошту".

Про це розповіли у Telegram-каналі "Харків 1654".

Механізм обману полягає в тому, що пенсіонеру приходить повідомлення від "Нової пошти", що на його ім'я надійшла посилка з післяплатою.

"Мій батько живе у селищі та подумав, що ми йому щось відправили, сплатив посилку на 500 грн, йому дали коробку, в якій шампунь і ось така листівка з лохотроном", - пише автор публікації.

У листівці пенсіонеру повідомляють, що він нібито має змогу отримати 410 тисяч гривень, але для цього треба зв'язатися із "благодійниками", повідомити їм свої дані та замовити у них товар.

В компанії заявили, що дуже шкодують, що клієнт "Нової пошти" став жертвою шахраїв: "На жаль, ця схема не нова. Шахраї користуються тим, що люди не завжди пам’ятають про всі свої замовлення і не знають чи міг хтось надіслати їм посилку".

Поштовий оператор закликає клієнтів бути пильними і дотримуватися низки правил, щоб не потрапити на гачок шахраїв:

  • Якщо ви підозрюєте, що хтось з рідних міг вам відправити посилку – зв’яжіться з ним і переконайтеся, що це справді так;
  • Не оплачуйте відразу посилку, особливо якщо ви не знаєте відправника або не пам’ятаєте, що замовляли щось. Розпакуйте її, подивіться вміст. Якщо ви це не замовляли і не хочете за це платити – просто скажіть про це оператору відділення.

Раніше "Апостроф" розповідав про ще одну схему обману українців через "Нову пошту". Киянин через неї втратив 90 тисяч гривень.