RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скандал навколо "голодної вечірки" у Львові набирає обертів: реакція влади, гостей та топ-брендів

У Львові в День пам'яті жертв Голодомору блогери влаштували галасливу вечірку на честь дня народження блогера Олександра Заліска. "Голодна туса" викликала хвилю обурення в соцмережах і привернула увагу влади.

"Апостроф" розповідає про останні подробиці.

Оренда залу для вечірки коштувала блогеру приблизно 35 тисяч гривень, ще 4 тисячі доларів він заплатив за роботу ведучого Володимира Остапчука.

Вони знімали невелику залу на 40 осіб. Заплатили близько 35 тисяч гривень. Але якби ми знали програму святкування, що там буде така вульгарщина, ми б ні за що не погодилися", - розповів "Уніан" заступник директора Будинку вчених Василь Мастікаш.

Як все виглядало:

Заява Заліска після скандальної вечірки

На своїй сторінці в Instagram блогер опублікував пост, звинувативши хейтерів у лицемірстві:

Відсвяткувати своє 29-річчя вийшло голосно. Настільки голосно, що всі раптово стали суперправильними і блогери винні у всіх проблемах світу. День пам'яті жертв голодомору – важливий день. І я поважаю людей, які справді згадують і запалюють свічку.Але не в сторіз в інстаграмі. А щиро... До чого це лицемірство?... Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він обрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій!".


Реакція влади

Заступник мера Львова Андрій Москаленко заявив про тимчасове закриття Будинку вчених, де проходила вечірка через порушення вимог карантину.

У поліції виписали блогеру штраф у розмірі 17 тисяч гривень за порушення карантину.

Бренди відмовляються від співпраці

Багато брендів оперативно відреагували на скандал.

Також вирішили припинити співпрацю із учасниками вечірки Pepsi Ukraine, бренд lovare, український бренд чоловічих костюмів Andreas Moskin.

Що кажуть учасники вечірки

Спочатку блогери ігнорували звинувачення на свою адресу. Тепер вони пишуть виправдання, звинувачуючи всіх, що вони не нагадали про День пам'яті жертв Голодомору.