RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.65
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

Всі новини

Сержант заробляє більше за капітана: розвідник розповів про мотивацію українських військових на передовий

В українських і зарубіжних ЗМІ все частіше з'являються повідомлення про те, що Росія готує повномасштабне вторгнення на територію України. У той же час, розвідка західних країн, включаючи США, стверджує, що це нібито має відбутися в січні 2022 року. Влада та військове командування України запевняють, що ЗСУ готові дати гідну відсіч.

Колишній начальник розвідки 92-ї бригади, полковник у запасі Петро Недзельський розповів "Апострофу", чим зараз мотивований український солдат, окрім патріотизму та почуття обов'язку перед батьківщиною.

"Наприклад, в армії США існує 33 типи надбавок до посадового окладу військового в армії. У них там іноді буває, що сержант заробляє більше капітана. Це дуже стимулює добре виконувати свої посадові обов'язки. Подібним сьогодні шляхом йдуть в Україні. Наприклад, за підбиту техніку дають премії”, – каже Недзельський.

Також він додав, що зараз в Україні є дуже високий рівень соціального захисту військових. Вони отримують різні пільги, а учасники бойових дій, наприклад, платять за комуналку лише четверту частину реальної суми. І це далеко не все.

"Соціальний захист військових зараз на високому рівні, є пільги. Учасники бойових дій платять лише четверту частину за комунальні послуги, за електрику, воду. Такі речі також стимулюють військовослужбовців. Крім того, є відповідні свої черги для отримання квартир. До речі, лікування та проїзд Також безкоштовні. Крім того, вони і землю отримують – обов'язково 10 соток. Слід зазначити, що діти учасників бойових дій мають певні пільги", - додав військовий.

Докладніше читайте у матеріалі "Апострофа": "Ми вміємо воювати і ми покараємо росіян, якщо вони сунуться – український розвідник".