RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

День Андрія: молитви святому про заміжжя та здоров'я

У понеділок 13 грудня, відзначається День пам'яті святого апостола Андрія Первозванного - цього дня віруючі просять у нього захисту сімей, здоров'я та вдалого заміжжя дочок. Молитви також читаються у сім'ях, де є військові та моряки.

"Апостроф" розповідає про історію життя апостола, а також про молитви, які читаються йому.

Апостол Андрій був родом з Галілеї – історичної області у північній частині Ізраїлю. У перекладі з грецької "Андрій" означає "мужній". Євангеліє згадує Андрія лише як одного з дванадцяти посланців, послів Христа – так перекладається з грецької “апостол”. Після Воскресіння Христа та Його Вознесіння на небо апостоли вирушили проповідувати християнство іншим народам, Андрій теж.

Близько 70-го року апостол Андрій був розіп'ятий у місті Патри (Греція) - на Х-подібному хресті, який отримав назву "Андріївський хрест". До речі, цей хрест є складовою частиною прапорів Шотландії та Святого Патріка (покровителя Ірландії – "Апостроф"), а також Андріївського прапора – символа Військово-морського флоту Росії. Своїм святим покровителем Андрія вважають мешканці РФ, України, Румунії, Греції, італійського острова Сицилія та Шотландії.

Молитва Андрію Первозваному про заміжжя

Первозване апостола Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Церкви послідовникові верховний, всехвальне Андрія! Славимо і величаємо апостольския праці твоя, сладце поминаємо твоє благословенне до нас пришестя, ублажаємо чесна страждання твоя, яже за Христа перетерпів ти, лобызаем священні мощі твоє, шануємо святу пам’ять твою, і віримо, що Господь живий, жива ж і душа твоя, і з ним навіки на небеси пребываеши, идеже і нас любов’ю твоєю не оставляеши, як полюбив єси батьки наша, коли Духом Святим прозрів єси землі нашея до Христа звернення. Віруємо ж, яко і молиши про нас Бога, дарма у світлі Його вся потреби наша. Тако сю віру нашу в храмі твоєму сповідуємо, і Господа і Бога і Спаса нашого Ісуса Христа молимо, так молитвами твоїми подасть нам вся потребная до спасіння нас грішних: так як ти абие до гласу Господа, оставль мрежи твоя, неухильно Того пішов єси, сице і кийждо від нас не своїх сих так шукає, але ще до творення ближняго, і про небесне званні так думає. Майно ж тя предстателя і молитовника за нас, сподіваємося, яко твоя молитва багато може перед Господем і Спасителем нашим Ісусом Христом, Емуже подобає всяка слава, честь і поклоніння з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь.

Молитва Андрію Первозваному про здоров’я

Апостол Андрій Первозваний Спаситель. Хвораю я дуж — у спеку і на холоді. Здоров’я духовне раптом надломалось, хвороби такі, що мені й не снилося. Молю на колінах, отвадь ці муки, хай до Господа тягнуться слабкі руки. Зціли мене ти, і наверни до віри, все жадібну, зле, швидше зменш. Нехай буде воля твоя. Амінь.

Молитва Андрію Первозваному на 13 грудня

Первозданний Апостоле Господа і Спаса нашого, верховний Будівничий Церкви Христової — всехвальний Андрію! Заклик Христа іти за Ним Ти сприйняв з гарячістю й покинув свої сіті — все майно своє — та за Христом пішов навіки. Прославляємо і величаємо Апостольські труди Твої; зворушливо згадуємо Благословенний Твій прихід до нас та чесні страждання, які за Христа перетерпів; в розчуленні цілуємо Ікону твою ; шануємо святу пам’ять Твою і непохитно віруємо, що Господь Бог є живий, жива також і душа твоя. З Ним, Господом, Ти перебуваєш на Небесах і не перестаєш любити нас любов’ю, якою полюбив раніше, коли Духом Святим передбачив наше навернення до Христа Спасителя. Люблячи ж і тепер, підносиш свої молитви до Господа про потреби всіх нас — недостойних твоїх нащадків. Святий Апостоле Андрію! Так ми віруємо і повсякчас ісповідуємо, та з цією вірою Благаємо Господа Бога Спасителя Нашого Ісуса Христа, щоб твоїми молитвами він обдарував нас усім потрібним для спасіння й життя вічного. Благай же, Андрію, Господа, щоб і кожний із нас нині шукав не земних вигод, але турбувався про ближніх своїх і скерував до Небесного, вічного. Святий Апостоле Андрію! Маючи тебе за свого Опікуна й Молитовника, тішимо себе надією, що молитви твої завжди допомагатимуть нам перед Господом, Спасителем нашим Ісусом Христом, Якому належить слава, честь і поклоніння з Отцем і Святим Духом навіки вічні. Амінь.

Раніше ми повідомляли про те, які молитви потрібно читати святій Катерині, щоб попросити її про заміжжя, зачаття та народження дітей.