RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Бажають зняти з себе відповідальність: екс-міністр жорстко розкритикував владу за пенсійну політику

Пенсійна політика нинішньої влади - це бажання зняти з себе відповідальність. Вона суперечить Конституції, яка гарантує соціальний захист, зокрема й пенсію.

Такі критичні зауваження чинній владі зробив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV колишній міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, він прокоментував ситуацію, в якій опинилися люди, яким 25-45 років, після заяв уряду, що за декілька років у держави не буде ресурсу для виплати пенсій.

"Коли ми чуємо від уряду, що вони через 15 років пенсії платити не будуть, що молодим немає на що розраховувати, я хотів би нашій молоді сказати: "Не голосуйте за цих ідіотів". Тому що в Конституції написано, що громадяни України мають право на соціальний захист, який включає в себе, зокрема й пенсійне забезпечення", - зазначив Рева.

Екс-міністр соцполітики вважає, що пропозиція українцям самим дбати про своє майбутнє шляхом запровадження накопичувальної пенсії є спробою влади зняти із себе відповідальність.

"Що вони пропонують? А давайте кожен про себе подбає сам. Це те саме, що сказати, у нас зі злочинністю погано, то навіщо займатися розвитком Національної поліції, давайте кожному роздамо по пістолету, нехай відстрілюються, замість того, щоби поліцію напружувати. Навіщо нам потрібні медичні заклади, державна медицина, коли вона така погана. Давайте, в кого є гроші — лікуються, у кого немає грошей — то й біс із ним, не шкода. Це спроба зняти із себе відповідальність із влади за майбутнє наших людей, яке гарантоване Конституцією", - наголосив колишній посадовець.

Більше інтерв'ю дивіться на "Апострофі": "Зелена" влада повісила пенсійні проблеми на плечі людей – екс-міністр соцполітики.