RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Як молитися святому Миколаю: три потужні молитви

19 грудня православні християни відзначають День Святого Миколая. Діти пишуть йому листи з проханнями про подарунки, а дорослі моляться, щоб святий позбавив хвороб, подарував щастя та благополуччя.

“Апостроф” зібрав три головні молитви, які потрібно вимовляти цього дня.

Перед тим, як приступити до молитви, обов'язково потрібно очистити свої думки від злості та інших негативних емоцій. Найсильнішими вважають слова, звернені до Миколи Чудотворця рано-вранці або перед обідом. Добре, якщо у того, хто молиться, є образ або ікона святого.

Молитви Миколі Чудотворцю

Звертатися до святого краще при свічках. Помисли та слова того, хто говорить, повинні бути наповнені чистотою і добротою.

Молитва про захист від різного лиха:

"Про добрий наш пастирю і богомудрий наставниче, святителю Христовий Миколу! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають на допомогу швидке заступництво твоє: дивись нас немічних, звідусіль схоплять, всякого блага позбавлених і розумом від малодушності потьмарених. Попильнуйте, угоднику Божий, не залиш нас в гріховних полоні бити, та не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діянь наших. Моли про нас недостойних Творче нашого і Владику, Емуже ти зі безтілесними лики предстоіші: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житії і в майбутньому веце, та не віддасть нам по справою нашим і по нечистоті сердець наших, але по Своїй благості віддасть нам. На твоє бо клопотання уповающе, твоїм заступництвом хвалимось, твоє заступництво на допомогу закликаємо і до пресвятому образу твоєму припадаючи допомоги просимо: спаси нас, угоднику Христовий, від зол знаходять на нас, та заради святих твоїх молитва не обійме нас напасти і не загрузнемо в безодні гріховність і в багні пристрастей наших. Моли, святителю Христовий Миколу, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне житіє і відпущення гріхів, душам же нашим порятунок і велику милість, нині і повсякчас, і на віки віків".

Сильна молитва про зцілення:

"Усякої утамуй хвороби, великий наш заступниче Миколу, розчиняючи благодатна лікування, тішить душі наша, серця ж звеселяюча всіх старанно до допомоги твоєї притекающих, Богу ж кричущих: Алилуя.

Ветія суемудренния нечестивих бачимо тобою осоромленния, богомудре отче Миколу: Аріа бо хульника, що розділяє Божество, і Савелліа, смешающа Святу Трійцю, препрел, нас же у Православ'ї зміцнив єси. Сього заради волаємо ти сице: Радуйся, щиті, захищай благочестя; радуйся, мечу, посікай злочестие.

Радуйся, вчителю божественних велінь; радуйся, губителю богопротивних навчань.

Радуйся, лествіце, Богом затверджена, еюже сходимо до неба; радуйся, Покрові, Богом зданий, імже покриваються мнозі.

Радуйся, немудрих примудривий твоїми словесами; радуйся, ледачих подвиг твоїми звичаї.

Радуйся, світлішаєте заповідей Божих невгасима; радуйся, промені виправдань Господніх пресвітла.

Радуйся, яко вченням твоїм журяться єретичні глави; радуйся, яко тобою вірні сподобляются слави.

Радуйся, Миколаю, великий Чудотворче".

Для залучення грошей читають таку молитву:

"Святий Миколай Чудотворець, молю тебе про допомогу. Прошу, будь до мене строгий, але справедливий. Пішли мені достаток по вірі моїй і вбережи від помилок. Дай мені мудрості, щоб грамотно розпоряджатися грошима, і притягнути можливості, які дарують мені фінансову свободу. Надіюсь на тебе, бо ти допомагаєш кожному прохачеві. Щоб прославилося Ім’я твоє на віки віків. Амінь".

Раніше ми публікували молитви святій Варварі.