RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Подарунки та різки: синоптик розповіла, яку погоду принесе Миколай в Україну

На день святого Миколая погода в Україні буде складною, що обумовлено боротьбою антициклону та кількох циклонів. Прогнозуються опади та сильний вітер.

Про це синоптик Наталка Діденко написала у Telegram.

"Вихідними нарешті прийде Миколай з подарунками та різочками. (...) Атмосфера також чекає свята і, як дитина, гратиметься атмосферними фронтами та антициклонами", – йдеться у повідомленні.

У суботу, 18 грудня, на північному заході відчуватиметься вплив антициклону Zafira, тоді як атмосферні фронти північних циклонів також не захочуть відступати. З цієї причини погода буде вологою та хмарною, з опадами. Температура повітря тупцюватиме навколо нуля від невеликих "мінусів" до млявих "плюсів".

У неділю, 19 грудня, очікуються дощі та мокрий сніг. Температура продовжить коливатись у районі нуля. Протистояння антициклону та циклонів принесе в Україну сильний вітер, який у деяких регіонах досягне штормових значень.

У Києві на уїк-енд буде сиро і волого, часом йтиме мокрий сніг, можливо, з дощем або туманом. Синоптик попередила про сильний штормовий вітер у День святого Миколая. Столичні термометри вночі покажуть від -1 до +1 градусів, вдень у суботу очікується близько нуля, у неділю ненадовго стане тепліше до +3 градусів.

Раніше ми писали, що в Україні напередодні вихідних днів зіпсується погода – на більшій частині території країни випадуть опади у вигляді мокрого снігу.