RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Україну обрушаться морози до -20: синоптик назвав точні дати та сказав, коли потеплішає

Найближчими днями до України прийдуть перші за цю зиму значні морози і суттєве похолодання.

Про це повідомляється на сайті Meteoprog.ua.

Упродовж поточного тижня, а саме у період з 20 по 26 грудня територія України буде під впливом холодної повітряної маси арктичного походження. Через це очікується різке похолодання, а на кілька днів температура повітря опуститься до мінусових позначок.

Так, у період з 21 по 24 грудня температура повітря коливатиметься у середньому від -12 до -7 градусів, залежно від регіону країни. Найхолодніше буде у північно-східних регіонах країни, у Карпатах та на Прикарпатті, де в окремі дні мінімальна температура сягатиме -20…-15 градусів.

По всій країні періодично випадатимуть незначні опади у вигляді снігу, а у Карпатах з понеділка по п’ятницю його інтенсивність буде значною.

Проте, уже у вихідні, 25-26 грудня у зв'язку з надходженням теплої та вологої повітряної маси атлантичного походження, починаючи із західних та південних областей, відбудеться підвищення температури повітря аж до плюсових значень, а опади будуть випадати переважно у вигляді мокрого снігу, дощу та мряки. Україну накриватимуть тумани, а сніговий покрив поступово зійде.

Раніше ми писали, що на Київ йде нова хвиля негоди із сильними морозами, жителям дали важливі поради.