RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Українці вважають "Велике будівництво" доріг головним досягненням влади у 2021 році - соцопитування

Оновлення дорожньої інфраструктури в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стало однією з головних подій цього року в Україні.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього у листопаді та грудні.

Обсяг вибірки дослідження склав 2400 осіб.

Так, із 8% "Велике будівництво" посіло друге місце у списку найбільш пам’ятних подій року. Найбільше (24%) цього року українці запам’ятали пандемію коронавірусу та обмеження та обмеження, що з нею пов’язані. Серед інших подій, які запам’яталися українцям, є вакцинація та введення сертифікатів (7%), війна на Сході України (6%) та святкування 30-ї річниці Незалежності (4%).

Будівництво автодоріг очолило рейтинг головних досягнень влади у 2021 році – цей пункт обрали 40% опитаних.

До топ-5 досягнень також увійшли вакцинація від коронавірусу (12%), розвиток цифрових послуг (6%), зміцнення обороноздатності та реконструкція інфраструктурних об’єктів (по 4%).

"Молодь до 24 років майже вдвічі більше (56%) називають досягненням влади за 2021 рік будівництво доріг, аніж люди старшого віку (30%), а також в три рази частіше згадує про розвиток цифрових послуг, як-то застосунок "Дія" (13%) порівняно до людей 55 років і старше (4%)", - йдеться у дослідженні.

Ініціатор програми "Велике будівництво" президент Володимира Зеленський також лідирує у рейтингу політиків та громадських діячів, які зробили найбільше цього року – так вважають 24% українців.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що в рамках ініційованої ним інфраструктурної програми "Велике будівництво" протягом 2021 року вдалося відремонтувати та збудувати 6 500 км автомобільних доріг і 245 мостів.