RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Міноборони кардинально змінили схему організації харчування у ЗСУ

З нового року в Міністерстві оборони України будуть використовувати новий метод закупівлі послуг з організації харчування у Збройних Силах України.

Про це 24 грудня повідомили у прес-службі відомства.

Там уточнили, що новий метод дозволить демонополізувати закупівлі, а також підвищити прозорість і конкуренцію між постачальниками.

У відомстві сподіваються, що водночас вдасться досягти покращення якості харчування військовослужбовців, підвищення надійності та безперебійності постачань, а також ефективного використання бюджетних коштів.

"Весь обсяг послуг з організації харчування розподілений на 12 лотів, очікуваною вартістю від 275,8 млн. грн. до 388,4 млн. грн. Усі лоти внутрішньо збалансовані з точки зору вмісту та обсягу послуг. Немає такого, що є якісь дуже вигідні лоти та якісь непривабливі... Такий підхід був узгоджений профільним Комітетом Верховної Ради України", - уточнив заступник Міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов.

Пакет лотів вже було показано на платформі електронних закупівель "Прозорро". Перші закупівлі відбудуться на початку січня 2022 року.

Нагадаємо, Державна аудиторська служба України 21 грудня розпочинає державний фінансовий аудит виконання Міноборони низки бюджетних програм.