RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Українці їдуть додому на свята – на кордоні з Польщею гігантські черги: фото та відео

В Україні вже третій день масово повертаються з Польщі українські заробітчани, які їдуть додому на новорічні свята. Через це на польсько-українському кордоні утворилися дуже довгі черги.

Про це повідомляє ТСН.

Найбільше людей зібралося на пункті пропуску "Корчева- Краковець" - близько 300 українців, майже стільки ж стоїть людей на КПП "Шегині-Медика". Заробітчани стоять на кордоні по 12 годин, до чого не готові були пункти пропуску на кордоні з Польщею, оскільки немає туалетів, смітників та кафе.

Прикордонники вважають, що з понеділка потік людей поменшає, але новий наплив варто чекати вже в середині січня, після свят, коли всі заробітчани поїдуть назад до Європи.

Користувачі соцмережі Facebook також активно виставляють свої фото та відео у спільноті "Granica / Кордон PL-UA", де демонструють довгі автомобільні колони на кордоні з Польщею.

Так, одна з українських заробітчанок зазначила, що на КПП "Зосин-Устилуг" вона стояла у черзі 13 годин.

"За 10 хв пройшли польський кордон, а потім дві години просто стояли, бо Україна не пропускала! Тільки після того, як всі організовано почали сигналити, митники нарешті запустили машини. В загальному, 17 годин" , - написала українка.

Медика з Польщі в Україну Фото: facebook.com/Vitalii Smertiuk

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за різними оцінками, з України на заробітки виїхало від 3 до 5 мільйонів людей.

Також ми писали, що українські заробітчани стали більше надсилати грошей на батьківщину.