RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні розширять держреєстр ветеранів війни: які пільги їм належать

Кабмін розширить перелік відомостей про захисників держави, які будуть вноситися до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Про це повідомила у Facebook прес-служба ГУ розвідки Міноборони України.

Відповідну постанову вже прийнято урядом України. Вона повинна нормувати перелік відомостей про захисників держави, а також нормалізувати процес обміну інформацією між Єдиним держреєстром ветеранів війни (ЄДРВВ) та базами даних інших відомств.

До реєстру будуть внесені дані про стан чи потребу в забезпеченні житлом ветеранів, субсидії, пільги, потреби, пов’язані з психологічною реабілітацією, санаторно-курортним лікуванням тощо.

"Реєстр буде наповнено більш комплексною інформацією. Невдовзі ми будемо мати повну картину того, які потреби в послугах та наданні допомоги є у наших ветеранів. Це все буде в єдиному пакеті, що суттєво покращить доступ та взаємодію з іншими відомствами щодо надання належного соціального захисту ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих”, – розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Раніше ми також повідомляли про те, що деякий час тому парламентарії підтримали проект закону, згідно з яким ветерани війни отримають додаткові соціальні гарантії.