RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Військовий призов: Зеленський затвердив терміни на 2022 рік

Президент України Володимир Зеленський затвердив терміни проведення щорічних призовів на строкову військову службу у 2022 році.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Глава держави підписав указ, який передбачає терміни проведення щорічних чергових призовів громадян України на строкову військову службу, звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили терміни цієї служби, та порядок виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням чергових призовів у 2022 році. У документі йдеться про те, що наступного року проведення чергових призовів громадян України на термінову військову службу відбудеться з квітня по червень та з жовтня по грудень.

Згідно з указом, звільнення до запасу військовослужбовців, які вислужили встановлені терміни строкової військової служби, також передбачено провести у квітні – червні та жовтні – грудні. Призовні комісії почнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи заплановано розпочати на місяць раніше цих дат.

Призовників не відправлятимуть до зони Операції об'єднаних сил; крім того, на строкову службу не будуть призивати тих, хто має відстрочку з поважних причин (навчання у ВНЗ, непридатність за станом здоров'я тощо - "Апостроф"), а також студентів кафедр військової підготовки при ВНЗ.

Раніше ми повідомляли, що постановка жінок на військовий облік не передбачає обов'язкового призову або мобілізації в ЗСУ.