Відомий педіатр України Євген Комаровський розповів, що буде з українцями, які продовжать їсти олів'є після завершення Нового року – їм загрожує інфекційка.
Про це він повідомив в ефірі "Україна 24".
Так, педіатр підкреслив, що більшості людей шкода викидати їжу, яку вони не встигли з'їсти у новорічну ніч, тому її продовжують доїдати протягом ще одного-трьох днів.
Він зазначив, що у цьому є один нюанс – навряд чи майонезні салати одразу після вечері господині ставлять у холодильник, скоріше за все вони залишаються на столі протягом ночі. Таким чином, майонез стає чудовим середовищем для розмноження різних мікроорганізмів.
"Ніхто не розуміє, що, якщо ви дістали "Олів'є" або "Шубу" з холодильника і поставили їх на стіл, то через 6-8 годин майонез стає чудовим середовищем для розмножень стафілококів, сальмонел та іншого" - розповів лікар.
Комаровський резюмував, що після такого свята живота, “починаючи з другого січня, юрба людей, що укакалися, їдуть до інфекційної лікарні”.
Раніше ми публікували поради доктора Комаровського про те, як захистити дітей від коронавірусу.