RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Робимо новорічний стіл здоровим: МОЗ назвало головні кроки

Міністерство охорони здоров'я України виступило із попередженням до громадян щодо здорового харчування на Новий рік.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на прес-службу відомства.

У відомстві радять українцям обмежити кількість копченої їжі на столі – рибу та м'ясо рекомендують запікати у духовці. Крім того, в МОЗ радять їсти більше овочевих салатів без додавання магазинних соусів і майонезів - найкраще заправляти їх майонезом домашнього виробництва, або заливати йогуртом або кефіром з великою кількістю зелені.

Також українцям рекомендують відмовитись від вживання солодких напоїв, що містять велику кількість цукру. Щодо алкоголю, то тут, як зазначили у МОЗ, треба пам'ятати: безпечної дози не існує.

На десерт краще подати невелику кількість фруктів замість тістечок або торта. Також варто пам'ятати: у період свят важливо дотримуватися звичного режиму харчування і не вживати надмірну кількість їжі. Голодувати весь день, щоб добре поїсти увечері – погана ідея. Краще робити інтервали між трапезами: не менше трьох і не більше 4,5 годин, а також варто стежити за розмірами порцій.

У МОЗ закликали українців проводити більше часу в русі, приділяти більше уваги активності на свіжому повітрі, пам'ятаючи про карантинні обмеження. Там нагадали, що незбалансоване харчування може призвести до розвитку низки хвороб. Крім цього, переїдання призводить до відчуття дискомфорту, тяжкості та переповненості у животі, а як наслідок – викликати функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту.

Раніше "Апостроф" писав, як працюватимуть пункти вакцинації на Новий рік.