RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Польща полегшить умови роботи для українців: що зміниться у 2022 році

У Польщі спростять працевлаштування для громадян України. Дозвіл на роботу будуть видаватися на строк до 2 років.

Про це повідомляє сайт "Сегодня".

За словами віце-президента компанії Gremi Personal Кароліни Шлешинської, зараз документ дає право працювати в Польщі протягом шести місяців на рік, а наступний можна отримати через півроку або ж потрібно оформлювати річний дозвіл на роботу, але чекати на нього потрібно до 5 місяців.

"По-перше, це означає менше стресу та бюрократії з оформленням документів. По-друге, це дасть більше можливостей для стабільної та високооплачуваної роботи" , - пояснює Кароліна Шлешинська.

Якщо працівник володіє польською мовою, то має більше можливостей для кар'єрного зростання.

Крім того, у Польщі спростять отримання посвідки на проживання (карта побуту). Після набуття чинності закону українцям не потрібно буде надавати договір оренди. Це стосується тих працівників, які мешкають у хостелах, які їм забезпечує підприємство чи агенція з працевлаштування.

Також у 2022 році влада Польщі заявила про підвищення мінімальної зарплати. Заробітна плата в місяць складе - 2 363,56 злотих (близько 15 до 800 тис. грн.) А мінімальна погодинна ставка за короткостроковими контрактами - до 13,91 злотих (близько 95 грн).

Також Польща посилює боротьбу з нелегальним працевлаштуванням та зарплатами у конвертах. Тому кожен працівник працюватиме офіційно.

Раніше "Апостроф" писав про те, що мільйони заробітчан виїхали з України.