RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Європі загрожує затяжна "твіндемія" - може розтягнутися до літа

На думку європейських медиків, Європі загрожує затяжна “твіндемія” – одночасний спалах захворюваності на коронавірус та грип серед населення.

Про це повідомляє “Reuters”.

Згідно статистичних даних, на сьогодні кількість хворих на грип у десять разів менша, ніж було до пандемії. Досягти таких результатів вдалося завдяки жорстким карантинним заходам, вжитим під час поширення коронавірусу.

Однак у зв'язку з послабленнями обмежень грип повертається набагато швидше, ніж передбачалося. Так, внаслідок нового спалаху, лікарні можуть виявитися переповненими. Крім того, до грипу може "приєднатися" ще й коронавірус, який поки що нікуди не зник.

Скасування обмежувальних заходів може призвести до того, що вже навесні, коли пік захворюваності зазвичай йде на спад, віруси продовжать активно поширюватися. Ще більше ускладнює ситуацію те, що домінуючим типом вірусу грипу став штам A(H3), який зазвичай спричиняє тяжке захворювання серед людей похилого віку.

У 2022 році також можуть бути труднощі з доступністю ефективних вакцин від грипу. Лабораторні дослідження показують, що вакцини, доступні не сьогодні, не є такими ефективними проти вірусу H3, оскільки раніше цей штам не був дуже поширеним.

Раніше ми писали, в МОЗ озвучили схожі симптоми грипу і COVID-19.