RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Встигнути до 1 березня: багатоквартирні будинки в Україні зобов'яжуть призначити управителів

Верховна Рада затвердила законопроект №6103, згідно якого жителі багатоквартирних будинків зобов'язані будуть провести конкурс із призначення управителя до 1 березня 2022 року. Це стосується тих, хто ще не визначився із формою управління.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

Наразі законопроект пройшов перше читання.

“Цим законопроектом встановлюється строк, протягом якого ОМС має обов’язково провести конкурс з призначення управителів багатоквартирних будинків. Адже чинним законодавством цей строк не визначено”, - заявила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Вона відмітила, що наразі у деяких багатоквартирних будинках співвласники займають інертну позицію – не створено ОСББ та не обрано управителя. На її думку це важливо і бездіяльність є великою помилкою.

“Це важливо, адже управитель забезпечує належне утримання спільного майна, прибудинкової території, займається задоволенням господарсько-побутових потреб мешканців тощо”, - розповіла замміністра.

Вона відзначила, що з формою правління необхідно було визначитися ще майже рік тому, а провести такий конкурс - до 1 травня 2021 року.

Раніше ми писали, що в Україні багатоквартирні будинки будуть обслуговувати по-новому.