RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відставка командувача Нацгвардії: у МВС розповіли, хто замінить Балана

У Міністерстві внутрішніх справ України назвали ім'я наступника Миколи Балана на посаді командувача Національної гвардії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Денис Монастирський.

Глава відомства назвав відставку Балана "вчинком справжнього офіцера" та заявив, що рішення генерал-полковника у МВС підтримають. Водночас, Монастирський має намір відправити рапорт Балана про відставку президенту Володимиру Зеленському.

Також міністр назвав ім'я наступника Балана – виконувати його обов'язки буде заступник Балана, генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

"Усі підрозділи Національної гвардії продовжують виконувати свої завдання у штатному режимі", - повідомив Монастирський. Крім того, він заявив, що вже віддав розпорядження вивчити умови, в яких несуть службу солдати-строковики та призовники до Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, у Дніпрі, 27 січня, 20-річний солдат термінової служби зі збройової кімнати забрав автомат і розстріляв своїх товаришів по службі.

Пізніше він добровільно здався співробітникам поліції у Дніпропетровській області. Він дав перші свідчення щодо трагедії – затриманим виявився 20-річний уродженець Одеської області Артемій Рябчук.

У зв'язку з інцидентом командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан подав у відставку.