RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У проект просування Клименка на главу САП вклали десятки тисяч доларів - журналіст

У проект просування Олександра Клименка на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури "вкладено десятки тисяч доларів… але той, хто отримає "свого" главу САП, легко відіб'є витрати".

Про це написала у Facebook журналіст Яніна Соколовська, пишуть "Українські новини".

"Продовжуються спроби просування на посаду голови САП кандидатури слідчого НАБУ Олександра Клименка. За нього вже виступили і відомий Шабунін, і низка активістів, прив'язаних до грантів. Активна агітаційна кампанія розгорнулася і в інтернет-просторі, у соцмережах вона дуже помітна. Думаю, скоро про Клименка ми не чутимемо хіба що з холодильника", - зазначила вона.

За словами Соколовської, їй "постійно трапляється відеоролик, у якому громадянам обіцяють, що Клименко покінчить з корупцією, засиллям олігархів".

"І цільова аудиторія такої реклами – міцний середній клас. Незабаром із Клименка спробують зробити супергероя, здатного одразу вирішити всі проблеми. Тобто задіють ту саму технологію "чудодій", яку раніше застосував Зеленський на президентських виборах і за підсумками застосування якої отримав 73%", – наголосила журналіст.

Соколовська вважає, що така реклама дорогого коштує, але "відіб'ється" бенефіціарам.

"Питання в тому, що хороше від цього буде громадянам України і чи постраждає в цьому процесі хоч один елемент корупції", - запитує журналіст.

Політичний експерт, заступник директора в Українському інституті політики Кирило Молчанов зазначив, що через розмови про ескалацію на російському кордоні з фокусу уваги пішла вимога Заходу про термінове призначення голови антикорупційної прокуратури.

"Блінкен на зустрічі із Зеленським дав пряму вказівку призначить товариша Клименка на посаду, незважаючи на те, що конкурс був поза законом за рішенням суду… У хід пішла важка артилерія – масована атака через Інтернет та соцмережі", – зазначив він.

Експерт зазначив, що останнім часом Facebook та рекламні майданчики на провідних інформаційних сайтах заполонили банери з рекламою Клименка.

"Зважаючи на зміст рекламної кампанії, Клименко кидає не лише виклик олігархам, а й самому Президентові, що вкотре наголошує на впевненості, яку надає кандидату пряма підтримка Посольства США", – зазначив політолог.