RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ілон Маск втратив майже 25 мільярдів доларів за один день

Американський підприємець, власник компаній Tesla Motors та SpaceX Ілон Маск втратив за один день 24,5 мільярда доларів. Акції виробника електромобілів втратили у вартості 11,55%.

Про це повідомляє Nairametrics.

Так, 27 січня торговий день на біржі закінчився на негативній ноті на тлі турбулентності на фондовому ринку. Акції компанії Tesla впали до 829,1 долара за одиницю.

Відтак, капітал Маска впав на понад 10%. Оскільки статки підприємця, за оцінками Forbes, становлять близько 218,3 мільярда доларів - втрати за день сягнули 24,5 мільярда.

Акції компанії Tesla почали стрімко знецінюватися після заяви Ілона Маска про подальші плани, що зокрема, цьогоріч Tesla не має наміру представляти нові моделі машин через дефіцит чіпів. Йшлося про пікапи Cybertruck, вантажівки Semi та спорткар Roadster. Їх випуск перенесли на наступний рік. Також компанія ще не почала працювати над створенням електромобіля вартістю 25 тисяч доларів, як анонсувалося до цього. Все це розчарувало інвесторів. Тож, наразі ринкова капіталізація компанії Tesla становить 832,6 мільярда доларів.

Попри це, Маск і надалі залишається лідером списку світових багатіїв.

Примітно, що для ще одного американського бізнесмена Джефа Безоса ситуація була кращою на фондових ринках, як і для Бернар Арно - французького бізнесмена. Їхній капітал підвищився на 764 мільйони доларів та 7,1 мільярда доларів.

Як писав раніше "Апостроф", всесвітньо відомий винахідник, засновник і генеральний директор Neuralink Tesla і SpaceX Ілон Маск описав дату, на яку його компанії можуть імплантувати чіпи мозку людям.