RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Дніпрі простилися з жертвами розстрілу на "Південмаші": фото та відео

У суботу, 29 січня, у Дніпрі пройшла церемонія прощання з жертвами розстрілу на заводі "Південмаш".

"Апостроф" розповідає про те, як прощалися із загиблими внаслідок жахливої трагедії.

Церемонія проходила з 10:00 до 12:00 у Палаці культури "Машинобудівників", після чого труни із тілами загиблих забрали родичі.

Як відомо, від рук солдата-строковика Артемія Рябчука загинули двоє людей не з Дніпра, тому їхні тіла доставлять до інших областей.

За даними видання "Сегодня", на церемонію прощання прибуло багато людей, зокрема мер обласного центру Борис Філатов та голова Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський.

Як повідомляє "Суспільне", у будівлі Палацу культури чергували бригади швидкої допомоги, якщо комусь із родичів загиблих стане погано. За підрахунками журналістів, на церемонію прощання прийшли щонайменше 200 людей.

"Чесна, весела, активна та цілеспрямована, з доброї родини. Дуже хочеться, щоб її не забули. Досі не вірю, що таке сталося, просто не вкладається в голові. Вона ж до останнього стояла, не здавалася", - розповіла про загиблу Віру Лебединець її однокласниця Ірина.

У 35-річного контролера воєнізованої охорони, яка не відчинила двері Артемію Рябчуку, залишилася 11-річна донька, мати та сестра.

Мер Дніпра Борис Філатов пообіцяв, що влада міста надасть будь-яку допомогу родичам загиблої від рук солдата-строковика Вірі Лебединець.

"Віра, спіть спокійно. Вічна пам'ять. Ваша родина може розраховувати на будь-яку допомогу рідного міста. Біль", - заявив міський голова.

Тим часом у лікарні імені Мечникова лікарі борються за життя чотирьох поранених внаслідок стрілянини на заводі "ЮМЗ". Ще один постраждалий перебуває у критичному стані у міській лікарні №16. Пораненим проводять необхідні операції та переливають кров, яку масово здають небайдужі мешканці Дніпра.

Раніше ми розповідали про героїчний вчинок Віри Лебединець, яка загинула на "Південмаші" від рук солдата Нацгвардії Артемія Рябчука.