RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Число заражень коронавірусом в Україні зросте до 50 тисяч: у НАНУ назвали терміни

У зв'язку зі стрімким розповсюдженням коронавірусу серед українців, уже найближчим часом очікується пік захворювання на інфекцію – кількість заражених може досягати до 50 тисяч на добу.

Про це повідомив заступник директора з наукової роботи Інституту проблем математичних машин та систем НАН України Ігор Бровченко в ефірі каналу "Україна 24".

Так, на його думку, найвищі показники захворюваності на COVID-19 слід очікувати в найближчі два тижні.

"Нам варто чекати пікового періоду протягом наступного тижня, максимум через 2 тижні. А ось скільки буде реально виявлених (випадків, – ред.) – тут сказати набагато важче" , – заявив Бровченко.

Точний прогноз зробити досить складно, оскільки статистичні дані різняться. Так, станом на 28 січня у Києві було виявлено близько 7 тисяч нових випадків коронавірусу. Але вже наступного дня цей показник упав більш ніж удвічі, – до 2500 випадків.

"Через затримку таких оприлюднених даних, лише по Києву у нас є похибка між реальною захворюваністю та статистикою близько 5 тисяч випадків", - пояснив він.

Ймовірно, найбільше нових випадків буде наступної п'ятниці та суботи – близько 50 тисяч з похибкою в 5 тисяч.

Співробітник НАН зазначив, що на показники істотно впливатиме робота шкіл, оскільки новий штам “омікрон” часто вражає дітей та молодих людей.

Бровченко додав, що з математичного точки зору спрогнозувати кінець епідемії неможливо. Це залежить тільки від того, чи будуть надалі з'являтися нові штами коронавірусу. Якщо вірус далі мутуватиме, спалахи хвороб продовжаться.

Раніше ми писали, як працюватимуть школи та транспорт, якщо в Києві запровадять новий локдаун.