RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Какие долги мешают оформить субсидию: власти назвали две причины

Субсидія - це хороший механізм державної допомоги громадянам, які її потребують. Проте на субсидії виділяються гроші платників податків. У зв'язку із цим у законодавстві передбачено суворі перевірки осіб, які претендують на її отримання. Зокрема, їх перевіряють на наявність боргів. Деякі з їх різновидів можуть стати причиною відмови у наданні держдопомоги.

Прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації розповіла, які саме борги можуть перешкоджати в отриманні субсидії.

Усього таких випадків два

Перший випадок пов'язаний із заборгованістю із виплати аліментів. Якщо аліменти не виплачувались протягом більш ніж трьох місяців, то ви втрачаєте право на субсидію. Також субсидію не нададуть, якщо таку заборгованість має член вашої сім'ї.

Перевіряють факт наявності чи відсутності заборгованості у Єдиному реєстрі боржників.

При цьому варто врахувати, що у цьому пункті є винятки. Розраховувати на отримання субсидії за наявності такої заборгованості у члена вашої сім'ї можна у таких випадках:

  • якщо ця людина вважається безвісно відсутніми за рішенням суду;
  • має правовий статус зниклої безвісти особи;
  • є алко- чи наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря;
  • усунуто від роботи (посади) у порядку забезпечення кримінального провадження;
  • перебуває під домашнім арештом або утримання під вартою.

Другий випадок - наявність простроченої більш ніж на три місяці заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності котрої не минув та загальна сума якої перевищує 340 грн на день звертання про назначення житлової субсидії.

Органи соцзахисту одержують відповідну інформацію від підприємств, що надають громадянам комунальні послуги.

Але й тут є виняток. Наприклад, якщо ваша заборгованість нарахована за відсутності газових лічильників та у зв'язку із приведенням обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов. Наявність такої заборгованості не перешкоджає оформленню субсидії.

Раніше ми також повідомляли про те, що не так з ідеєю влади про сімейне оподаткування.