RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Зима закриває сезон: синоптик розповів про погоду в Україні на початок тижня

У ніч на суботу, 5 лютого, в центрі України збережеться підвищений атмосферний тиск, тому опади будуть малоймовірними, проте посиляться морози. Але вже на початку наступного тижня погода кардинально зміниться.

Про це керівник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань пише на своїй сторінці у Facebook.

За його прогнозом, "мороз і сонце" будуть короткочасними, оскільки вже в суботу вранці почнеться перебудова атмосферних процесів. Стрілки барометрів покажуть "хмарно", а тиск почне падати.

Причиною цього стане північноатлантичний циклон, який принесе на захід країни снігові хмари. Вони стануть "екраном", який утримує тепло в приземному шарі. Тому 6-7 лютого вночі повітря вже не охолоне нижче 0-5 ° С морозу. Температурний фон прогнозують +1 °С, що на 5 градусів вище від кліматичної норми.

Наступного тижня збережеться циклонічна діяльність: переважатиме хмарна погода з періодичними опадами, підвищеним температурним фоном і високою ймовірністю ожеледиці.

У суботу, 5 лютого, буде мінлива хмарність, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі -6-11 °С, місцями -14-16 °С, вдень від -3 до +2 градусів.

У неділю, 6 лютого, опадів не буде. На дорогах ожеледиця. Температура вночі від 0 до -5 °С, вдень до 5 градусів тепла.

У понеділок, 7 лютого, вночі без істотних опадів, удень невеликий дощ. На дорогах ожеледиця. Температура вночі від 0 до -5 °С, вдень до 5 градусів тепла.

Погода у вівторок, 8 лютого, вночі буде без істотних опадів. На дорогах ожеледиця Температура протягом доби коливатиметься від -2 до +3 °С.

Погода у середу, 9 лютого. Вночі пройде невеликий мокрий сніг, удень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі від +3 до -2 ° С, вдень +1-6 градусів тепла.

За словами Постриганя, лютий закриває зимовий сезон, і хоч зимові "загрози" ще можливі – весна не за горами.

Нагадаємо, синоптик Наталія Діденко дала прогноз, що на вихідних Україна опиниться в епіцентрі опадів та інших погодних "сюрпризів".