RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

День ікони Божої Матері "Втамуй моя печалі": як просити у Богородиці допомоги

У понеділок 7 лютого віруючі православні відзначають День ікони Божої Матері "Втамуй моя печалі".

З нагоди свята "Апостроф" публікує слова молитви Пресвятій Богородиці, що допоможуть зцілитися від недуг, утихомирити душевні та серцеві рани та впоратися з труднощами.

Ікона “Втамуй моя печалі” широко відома у православному світі. За переказами, чудотворним образ вважається з того часу, як до нього привезли тяжко хвору жінку. Побачивши ікону, хвора змогла перехреститися, а потім і повністю зцілилася, хоча до цього ледве могла поворухнути рукою. А в храм вона вирушила не випадково: Богородиця сама явилася до неї уві сні і наставила на потрібний шлях.

Перед святим чудотворним ликом моляться, щоб зцілитися від недуг і хвороб, утихомирити душевні та серцеві рани, впоратися з труднощами та уникнути гріха. Віруючі підносять молитви, щоб знайти втіху і отримати підтримку згори, яка не дасть оступитися і звернути на шлях, що веде до пітьми.

Тож вважається, що чудодійна сила цього образу Богородиці настільки велика, що здатна зцілювати навіть страшні недуги.

Молитва "Втамуй моя печалі"

“Матінка Богородиця, опора всіх, хто живе на землі, почуй наші молитви і каяття. Не відкидай нас, Божих рабів, що прийшли до Тебе з проханнями щирими. Прийми від нас каяття і прости вільні та мимовільні гріхи. Спрямуй наші помисли на шлях істинний, захисти від бід і напасті, зціли тіла і душі наші. Убережи, Богородиця, чад наших, захисти ближніх і не допусти нещасть. Амінь“.

Раніше ми писали, які церковні свята відзначають у лютому.