RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Якими будуть доплати українським медикам за COVID-щеплення: названі суми

У 2022 році українці, як і раніше, зможуть безкоштовно отримувати вакцину проти коронавірусу - у цей же час медичним установам платитимуть за щеплення.

Про це заявив під час брифінгу міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко – трансляція велася на сторінці відомства у Facebook.

Як зазначив Ляшко, Національна служба здоров'я України оплачує медичним установам надані пацієнтам послуги з вакцинації. Так, 35 гривень оплачуються за перший раунд вакцинації, за другий – 84 гривні, а за третій – 60 гривень.

Міністр також уточнив - до цієї послуги, крім власне вакцинації, входить фіксація факту уколу в електронній медичній картці пацієнта. Це робиться для того, щоб у майбутньому пацієнт зміг згенерувати сертифікат про вакцинацію у додатку "Дія".

Крім того, Ляшко нагадав, що українці можуть отримати дозу вакцини у трьох випадках:

  • в установі первинної медичної допомоги, яка має договір з НСЗУ про вакцинацію - наявність декларації з лікарем, який працює тут, не грає ролі;
  • у пункті вакцинації, який може розміщуватись у різних медустановах, а також у центрах масової вакцинації;
  • викликати мобільну бригаду - вона займається вакцинуванням маломобільного населення та колективів із понад 50 осіб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що американські вчені-епідеміологи назвали причини появи побічних ефектів у результаті вакцинації від коронавірусу.