RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Розстріл у Дніпрі: у МВС розкрили перші результати розслідування

У Міністерстві внутрішніх справ України озвучили перші офіційні результати розслідування обставин розстрілу бійцем Національної гвардії Артемієм Рябчуком людей у Дніпрі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Члени комісії з розслідування обставин трагедії провели анкетування особового складу військової частини 3021 Національної гвардії, у якій служив Рябчук. Під час перевірки з'ясувалося, що у цьому підрозділі давно було помічено факти нестатутних відносин між особовим складом.

При цьому Єнін уточнив, що факти нестатутних відносин ще не є свідченням про мотиви розстрілу. Він заявив, що всі обставини з цього приводу ще з'ясовуватиме Державне бюро розслідувань - задачею комісії від МВС є проведення розслідування з метою дізнатися більше про морально-психологічний клімат у колективі, перевірити процес відбору та підготовки кадрів, з'ясувати, наскільки дотримується порядок проходження військової служби.

Крім того, Єнін зазначив, що під час перевірки стало відомо про порушення правил порядку доступу до кімнати для зброї. Зокрема, за його словами, ящик, де зберігалися автомати, був ненадійно закритий - крім того, в аптечці не було низки потрібних медикаментів.

Насамкінець, заступник міністра додав, що госпіталізовані військовослужбовці приходять до тями - частину з них уже виписали з реанімації.

"Вже наприкінці цього тижня частина членів комісії повернеться з Дніпра для більш ґрунтовної доповіді", - резюмував Єнін.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що поранені в Дніпрі нацгвардійці розкрили обставини розстрілу , який скоїв Артемій Рябчук.