RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Вбивство нацгвардійців у Дніпрі: у ДБР назвали головну версію

Державне бюро розслідувань України розглядає три версії розстрілу бійцем Національної гвардії Артемієм Рябчуком своїх товаришів по службі на заводі "Південмаш" у Дніпрі.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Голова ДБР Олексій Сухачов під час засідання комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності заявив, що основною версією є позастатутні відносини в частині 3021. Проте слідство не виключає двох інших причин - психологічний стан Рябчука (перебування у стані афекту на момент скоєння злочину), або ймовірна спецоперація з метою дестабілізації ситуації в Україні.

У відомстві заявили, що вони мають дані про відвідування Рябчуком території Російської Федерації в 2019 році - за даними ДБР, він знаходився там два тижні.

Також у ході досудового розслідування стало відомо, що Рябчук не був у стані алкогольного та іншого сп'яніння в момент розстрілу ним товаришів по службі.

Нагадаємо, раніше у МВС України озвучили перші офіційні результати розслідування обставин цієї гучної справи.

Крім того, повідомлялося, що Артемій Рябчук розповів про свій стан перед трагедією .

Також ми повідомляли, що у повноваження Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова перевірила умови утримання нацгвардійця Артемія Рябчука у дніпровському СІЗО.