RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Сонце та легкий морозець: синоптики уточнили прогноз погоди на вихідні

В Україну прийшла відлига, у п'ятницю, 11 лютого вдень, місцями повітря прогріється до +11 градусів, на більшості територій країни буде сонячно, а в неділю сонце порадує мешканців усіх областей.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Так, вдень 11 лютого, стовпчики термометрів покажуть від 4 до 11 градусів тепла, вночі прогнозується -1+3 градуси. На заході України пройдуть невеликі дощі, у Сумській та Харківській областях – з мокрим снігом. На сході України – хмарно, а на решті території – хмарно з проясненнями. Жителів півдня потішить чисте небо.

У суботу, 12 лютого, трохи похолодає – вдень в Україні прогнозується від 0 до +7 градусів, вночі стовпчики термометрів покажуть від 0 до 4 градусів тепла. Опади очікуються у Києві, на півночі, сході, а також у Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях, на решті території країни – без опадів, хмарно із проясненнями.

У неділю, 13 лютого, погода буде чудовою - по всій країні сонячно та без опадів. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 0 до 4 градусів з позначкою "плюс", а вночі - від -1 до -9 градусів, найнижча температура очікується в Закарпатській області.

Як розповідав "Апостроф", за прогнозами синоптиків весна 2022 року буде досить прохолодною, але сонячною. Середня температура весни прогнозується на рівні +8 градусів, що робить сезон менш теплим ніж весна 2021 року.

До речі, завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Укргідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова назвала день, коли весна остаточно почне вступати у свої права в Україні – це 25 лютого.