RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Захочеться пролісків: синоптик дала прогноз погоди на вихідні

В Україні синоптики дали прогноз на найближчий вікенд. Якщо в суботу ще можливі опади, то в неділю очікується сонячна весняна погода.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Telegram.

На вихідних сонячну, однак холодну погоду, принесе в Україну антициклон. Вдень 12 лютого переважна більшість території опиниться у сухій повітряній масі. Можливий мокрий сніг тільки на сході.

Найближчої ночі та вранці в суботу опади пройдуть через атмосферний фронт, який пройде більшістю областей країни. Лише південь уникне вологої повітряної маси, а вдень антициклон посуне опади на схід.

13 лютого потепліє тільки до +2..+5 градусів, у східних та північно-східних областях (Сумська та Полтавська область) буде ще холодніше -2...+2 градуси. Також буде доволі морозно у ніч на неділю - у більшості областей передбачається 2-9 градусів нижче нуля.

Таким чином, синоптик радить планувати похід за пролісками на неділю.

"Якщо ви вихідними кудись хочете піти чи поїхати і відчути близьку весну, зробіть це в неділю. Хоча, одразу попереджаю, 13-го лютого буде холоднувато, проте сонце все ж світитиме і сліпитиме так, що одразу захочеться пролісків, посміхатися і планувати щось хороше. Тобто, опадів не буде - сухо й сонячно", - зазначила Наталка Діденко.

У суботу можливі сильні пориви вітру - до 15-20 метрів за секунду.

У Києві у ніч на суботу та вранці 12 лютого - мокрий сніг, а 13 лютого - без опадів.

На вихідних у столиці похолоднішає - вночі буде невеликий мінус, вдень 0+3 градуси.

У суботу також ймовірний сильний вітер.

Як розповідав "Апостроф", за прогнозами синоптиків весна 2022 року буде досить прохолодною, але сонячною. Середня температура весни прогнозується на рівні +8 градусів, що робить сезон менш теплим ніж весна 2021 року.