RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

"Валентинки" вже не в моді: які подарунки українці дарують на День закоханих

День Святого Валентина вже не за горами. Багато українців вже зараз спішно обходять ті чи інші магазини в пошуках "того самого" подарунку для своєї другої половинки. Одні шукають найбільші м'які іграшки, які будуть подаровані з не меншими букетами квітів, інші – вибирають щось із парфумерії. А ось традиційні валентинки мають набагато меншу популярність, ніж у попередні роки. Те саме стосується і цукерок, на зміну яким прийшли варення, джеми та конфітюри.

Prom.ua становив для UBR.ua рейтинг товарів, що найбільш купуються, на 14 лютого.

Так, найбільшою популярністю користуються м'які іграшки. Перед Днем закоханих приріст замовлень на таку продукцію становив 50% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Найбільш популярні – музичні ведмедики (або ж такі, що світяться), а також іграшки-подушки у формі серця. Середній ціновий діапазон – приблизно 500 гривень.

Також багато хто купує повітряні кулі та різні тематичні чашки. При цьому на повітряні кулі цього року готові витрачати на 17% більше, ніж минулого – 280 грн., а на купівлю чашки – 302 грн.

У той же час не можна обминути і іграшки "для дорослих", які теж зайняли свою нішу в топі. Середній чек у цьому сегменті становить приблизно 890 гривень, що на 14% менше 2021 року, ніж у 2021 році .

Як подарунок для жінок найчастіше дивляться парфумерію, одяг та прикраси. На День закоханих українкам купують парфуми із середньою вартістю 450 грн. З одягу – вибирають сукні бежевих, фіолетових та блакитних кольорів за ціною 574 грн.

З прикрас найбільшою популярністю користуються кулони та сережки. Середній цінник – 261 гривня. Крім цього вдвічі частіше стали купувати різні кольє та брошки, тоді як кільця просіли у популярності.

Парфумерія популярна також як подарунок і для чоловіків. Крім цього, дивляться гаджети, де лідирують смарт-годинник та фітнес браслети Xiaomi. Примітно, що подарунки для сильної половини витрачаються більше – від 445 до 821 грн.

Раніше ми також повідомляли про те, що три знаки Зодіаку стануть щасливими 14 лютого.