RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Це наше суверенне право: у Мініфраструктури висловилися про "закриття" повітряного простору України

У Міністерстві інфраструктури спростували чутки про "закриття" повітряного простору України. Таке рішення може ухвалити виключно уряд нашої країни і на даний момент він його не ухвалював.

Про це у своєму Telegram-каналі написав заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

"Це не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України. І на даний момент уряд такого рішення не ухвалював", - написав він.

Мустафа Найєм додав, що більшість авіакомпаній продовжують свою діяльність без обмежень. Водночас він підтвердив, що деякі перевізники мають складності, пов'язані з коливаннями на ринках страхування, що, за його словами, очевидно, враховуючи інформаційне поле і поточні події.

"Сьогодні вранці у Міністерстві пройшла оперативна нарада з усіма перевізниками за участю Офісу президента та відповідних служб. Ми проводимо консультації з міжнародними партнерами та готуємо відповідні рішення уряду. Ми очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується", - зазначив заступник міністра інфраструктури.

Мустафа Найєм також наголосив, що незалежно ні від чого держава готова підтримати авіаперевізників та планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку.

"І найголовніше. У разі потреби держава забезпечить повернення всіх громадян України з-за кордону", - резюмував він.

Разом з тим, на Facebook-сторінці Мініфраструктури уточнили, що зараз 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти в Україну з 34 країн світу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Буде велика війна чи ні? Усі подробиці про можливе вторгнення військ Путіна в Україну .