RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Кібератаки продовжуються: Міноборони зробило нову заяву про роботу сайту

Увечері 15 лютого в Україні перестали працювати сайт та додаток Приват24, сайт та додаток Ощадбанку, а також портали Міністерства оборони та Збройних сил України. Причиною стала DDoS-атака.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства оборони України, атака ще триває, вона спрямована на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.

"Зловмисники, напевно, знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Ми можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалося", - зазначили у Міноборони.

Повідомляється, що фахівці відомства, за підтримки всіх суб'єктів, причетних до забезпечення кібербезпеки, здійснили налаштування додаткового захисту та окремі технічні роботи з відновлення штатного функціонування веб-порталу .

"Ми маємо розуміння про природу атаки: зловмисники нічого не зламували, не намагалися завантажувати канал або припиняти роботу провайдера, але направили на сайт багато специфічних запитів, щоб перевантажити наявні серверні потужності надмірними обчисленнями", - розповіли в Міноборони.

Фахівці, розуміючи, що сайт може бути підданий не тільки іншим аналогічним DoS-атакам, але і DDoS-атакам, направили весь трафік сайту через додатковий сервіс захисту, розташований у США.

Необхідність оновлення інфраструктури доступу в усьому світі може призводити до того, що сайт Міноборони може деякий час здаватися недоступним, але після остаточного оновлення DNS-серверів він функціонуватиме стабільно.

"Міністерство оборони України без надлишкового трагізму, але з обачливістю усвідомлює, що атаки продовжуватимуться і іноді призводитимуть до тимчасового порушення його роботи, принаймні поки сайт не буде професійно оновлений", - резюмували в Міноборони.

Як писав "Апостроф", Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що коштам вкладників ПриватБанку, який атакували хакери, нічого не загрожує.