RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Немає їжі та туалетів: біженців з ОРДЛО кинули напризволяще в Росії, відео

На другий день евакуації місцевих жителів ОРДЛО до Ростовської області люди почали скаржитися на умови їх тимчасового проживання. "Біженці" влаштували суперечку з перевізником, який доставив їх до Росії.

Відео інциденту розмістив Telegram-канал "NEXTA Live".

Так, жителі ОДЛО почали просити водія довезти їх назад, тому що після перетину кордону на них чекало розчарування: місця у таборах обмежені, харчування та туалет стали великою проблемою, "біженці" не можуть зв'язатися зі своїми рідними та близькими.

Водій відмовлявся, говорячи, що ці питання не до нього, він лише довіз їх, не спавши добу. За словами перевізника, їхати далі без поліцейського супроводу він не може.

"Я вам пояснюю, вона добу не спала і я добу не спав. Зараз не дай Бог що - все, в'язниця. Нам усім. А ви на цвинтар на російський потрапите. Ось і все", - заявив водій, звертаючись до пенсіонерки.

"А ви хочете, щоби ми на донбаське потрапили", - відповіла йому жінка.

Як написала у себе у Facebook ростовська журналістка Олена Романова, сотні жителів Донбасу з ночі стоять в автобусах у Червоному Десанті під Таганрогом. Близькі не можуть додзвонитися до них.

"Їх ніхто не приймає, діти 12 годин без гарячого харчування. Туалет - у полях. У немовлят закінчується суміш. Ростовська область не готова до прийому біженців. Люди кажуть: Краще пересиділи б у підвалах... Людей вигнали з автобусів на вулицю. Взагалі. Діти замерзають. Це Дебальцеве, Вуглегірськ... Один автобус заглух десь у полях - скінчився бензин, люди переживають за близьких", - повідомила вона.

Фото:facebook.com/romanova75

'"Апостроф" писав, 18 лютого лідер бойовиків "ДНР" Денис Пушилін оголосив про масове вивезення жителів окупованих територій до сусідньої Ростовської області РФ. Він став залякувати місцевих жителів розповіддю про те, що найближчим часом, за його твердженням, ЗСУ отримають наказ про наступ на Донбасі.

Детальніше читайте у нашому матеріалі: "Евакуація" на Донбасі та ймовірне вторгнення Росії в Україну: що відомо на даний момент