RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Призов резервістів: кого викличуть у військкомат і коли почнеться

Призов резервістів до лав Збройних сил України починається в середу, 23 лютого 2022 року. Указ про призов резервістів у особливий період підписав президент України Володимир Зеленський 22 лютого.

На Донбас їдуть російські військові: усі останні новини щодо подій в Україні

Про це повідомили на Facebook-сторінці командування Сухопутних військ ЗСУ.

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери, так і рядовий сержантський склад. Максимальний термін служби – 1 рік.

"Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу в тих військових частинах та за тією спеціальністю, в якій вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві", - уточнили у Командуванні.

Зазначається, що за призваними резервістами згідно із Законом України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата.

Згідно з наказом президента України, резервісти оперативного резерву повинні самостійно з'явитися до своїх військових частин або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або отримавши повістку для явки до свого ТЦК.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з українським законодавством, у особливий період на військову службу призвуть громадян, які уклали контракти про проходження служби у військовому резерві та/або зараховані до військового оперативного резерву. Однак цей процес не є мобілізацією населення.