RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Вторгнення військ РФ до України: актуальна карта агресії на 24:00

Війська Російської Федерації вже понад 19 годин ведуть широкомасштабний наступ на Україну .

Телеграм-канал NEXTA Live опублікував актуальну мапу військових подій в Україні на даний момент.

Як повідомляє Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенанта Валерій Залужний, станом на 00:00 25 лютого угруповання сил оборони веде організовану оборонну операцію на півдні. "Певним складом сил ведуться оборонні бої в районі на схід від Херсона. Механізовані підрозділи ЗС України відбили автомобільний міст і закріпилися на лівому березі Дніпра. Українським військовим вдалося відбити атаку в районі селища Рикове Херсонської області", - повідомив він.

Підрозділи першої танкової бригади річкою Білоус у напрямку Чернігова зупинили переважаючі сили окупантів. А на Сіверському напрямку вдалося зупинити ворожу колону. Ведуться бої.

На Волині механізовані підрозділи ЗС України зайняли позиції на певних рубежах та готові відбивати атаку противника.

В Охтирці Сумської області також вдалося зупинити черговий наступ супротивника. Проте на Слобожанщині оперативне угруповання ЗС України веде оборону у районах населених пунктів Довжанка, Харків, Охтирка, Суми. У районах Вовчанська, Білої Криниці, Приколотного ведуться оборонні бої.

"Військово-Морські Сили ЗС України продовжують ведення бойових дій у південно-західній частині Чорного моря. Здійснюється оборона пунктів базування та портів Одеси, Південного, Очакова, Чорноморська", - повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Певні сили та засоби перейшли до оборони Києва.

Повітряні Сили ЗС України здійснюють відображення повітряних ударів противника, завдано ударів по колонах окупаційних військ у районах населених пунктів Нова Збурівка, Куп'янськ, Нова Каховка та десант противника у районі аеродрому Гостомель.

На території Донецької та Луганської областей за результатами бойових дій на окремих напрямках українські військові відновили положення по передньому краю. Проте противник проводить спроби вклинитися у бойові порядки наших військ на глибину взводних опорних пунктів.

За інформацією ЗСУ, орієнтовні втрати противника склали: танків – понад 30 од., бойових броньованих машин – до 130 од., літаків – 5, вертольотів – 6.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у Сумах йдуть запеклі бої. Війська РФ здійснюють численні масовані обстріли, зокрема і об'єктів цивільної інфраструктури, включаючи квартали з житловими будинками.