RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лікар назвав три найголовніші речі у тривожній валізці

У зв'язку з непростою військовою ситуацією в Україні елементарні знання надання першої допомоги можуть стати в нагоді будь-кому.

Про три основні речі, які мають бути у тривожній валізці, розповів лікар-анестезіолог, інструктор з домедичної допомоги Назарій Лавровський в ефірі програми Національний ранок на Апостроф TV.

Він зазначив, що перше, на що має орієнтуватися людина при наданні допомоги, – це власна безпека. Тому, за його словами, у валізці має бути кілька пар рукавичок.

"Це потрібно для того, щоб поки ви надаєте комусь допомогу, могли поділитися цими рукавичками з кимось, хто вам допомагатиме комусь надавати допомогу", - розповів лікар.

Наступним основним пунктом є джгут або турнікет, оскільки однією з основних загроз для людини є критична кровотеча, яку необхідно зупинити. Інструктор також додав, що “також це може бути набір різних бінтів – це можуть бути спеціальні бандажі для того, щоб перев'язати рану”.

“Є такий принцип – будь-яка рана має бути перев'язана та закрита. Це може бути набір пластирів різних розмірів, щоб ці рани заліпити”, - сказав Назарій Лавровський.

Щодо лікарських засобів, лікар радить створити індивідуальну аптечку, спираючись на стан здоров'я.

“Якщо ви приймаєте якийсь лікарський засіб постійно, у вас є якесь хронічне захворювання, то ви повинні мати його із собою у достатній кількості. Всі інші лікарські засоби – це досить факультативна рекомендація”, - резюмував медик.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Що робити, якщо поруч поранений: поради лікаря