RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Що буде з перевірками та штрафами від податкової під час війни

У зв'язку з, м'яко кажучи, форс-мажорною ситуацією в країні, податки можна буде сплатити пізніше. Але все ж таки, якщо є можливість, то заради допомоги ЗСУ краще сплачувати їх зараз.

Про порядок дій у зв’язку з неможливістю сплатити податки зараз, розповіла Податкова служба України.

"Торгово-промислова палата України (ТПП України) повідомила про факт настання форс-мажорних обставин (обстав непереборної сили) з 24 лютого 2022 року. ДПС інформує, що платники податків відповідно до пп. 112.8.9 п. 112.8 ст. 1 звільняються від фінансової відповідальності за скоєння податкових правопорушень та порушень іншого законодавства у зв'язку з настанням форс-мажорних обставин (обстав непереборної сили), засвідчених ТПП України", - йдеться у повідомленні ДПС.

Так, у податковій повідомляють, що якщо людина не має можливості сплатити податки, подати, зареєструвати податкові накладні, акцизні накладні, подати електронні документи своєчасно поки що в країні запроваджено військовий стан, то платник податків звільняється від відповідальності.

Але при цьому в ДПС наголошують, що після скасування військового стану все заборгованості, що накопичилося, потрібно буде виплатити в повному обсязі.

Крім цього, нині до боржників не застосовуються штрафні санкції.

Раніше ми вже повідомляли про те, як платити податки під час війни і чи буде штраф.