RU  UA  EN

Середа, 5 червня
  • НБУ:USD 40.10
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.10
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 червня

Всі новини

Розігнали по кущах: українська армія захопила шість нових ворожих танків, фото

Внаслідок бою під Харковом механізований батальйон бригади Збройних сил України захопив шість новітніх танків Росії Т-80БВМ, а російські окупанти втекли.

Про це повідомляє головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов у Facebook.

Танки були на озброєнні 200-ї мотострілецької бригади ЗС РФ під командуванням полковника Дениса Курило. За словами Бутусова, один батальйон ЗСУ на БМП-2 та з одним ПТРК Javelin розгромив двох БТГР 200-ї бригади.

"Комбат цього батальйону своїми вправними діями у зустрічному бою заслужив звання Герой України. Танки господарський комбат все забрав, і незабаром у складі нашого батальйону з'явиться позаштатна танкова рота на новітній російській техніці з мінімальним пробігом. Танк ненажерливий на паливо, але наші воїни захопили ще й паливозаправник" , - уточнив журналіст.

У танків є нові російські підкаліберні та керовані снаряди.

"Слава українським героям, які назавжди знищили міф про велику російську армію та розігнали цю армію по кущах, відібравши непотрібне цим боягузливим зайцям озброєння. Тепер Т-80БВМ буде в руках справжніх левів", - зазначив Бутусов.

Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Нагадаємо, станом на вечір вівторка, 1 березня в Сумській області, де тривають жорстокі бої, було знищено близько 180 одиниць техніки російського окупанта.