RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

За рахунок опору всього українського народу противник деморалізований: зведення про війну на 6 березня

Станом на неділю, 6 березня, на одинадцяту добу російсько-української війни окупанти почали ухилятися від прямого вогневого контакту зі Збройними Силами України. Наразі українська оборона намагається відбити наступ ворога у Південній, Східній та Північній операційних зонах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні на своїй сторінці у Facebook.

У цих трьох напрямках ЗСУ намагаються нанести оркам максимальних втрат, не допустити просування ворожих військ у глибину, утримати територію держави та відновити контроль над тимчасово втраченими територіями.

"Противник намагається не втратити наступального потенціалу але, в обстановці що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ", - йдеться у повідомленні.

Також наразі угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Найголовніше - оборона та відбиття Маріуполя.

Інші угруповання ведуть оборонну операцію та бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Підрозділи ДШВ ЗС України зупинили колони російської орди, що йшла у бік Дніпропетровської області зі сторони Балаклії. На Сіверщині наразі йде операція з оборони Чернігова. На Волинському напрямку йде підготовка всієї смуги оборони вздовж державного кордону країни.

Щодо приморському напрямку, то наразі ЗСУ обороняють пункти базування, морські порти на Чорному морі. Українські військові у Миколаївській області захопили багато броньованої та автомобільної техніки окупантів.

На інших напрямках ведеться операція щодо недопущення наступальних дій ворога. Також наразі ЗСУ зосереджує свої зусилля, щоб відбивати ракетно-авіаційні удари противника, втрати авіаційної техніки яких загалом сягають 88 літаків та гелікоптерів. Частина російських пілотів у полоні ЗСУ, їм надана медична допомога і наразі вони дають свідчення про злочини режиму Путіна проти людяності.

Нагадаємо, російські полонені військові, яких відправило керівництво РФ воювати в Україну, звернулися до своїх співгромадян із проханням припинити війну, закликали виходити на мітинги та не слухати російську пропаганду. Вони категорично виступили проти планів Кремля щодо нищення мирного населення.