RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Втрати більші, ніж у США за 20 років війни в Афганістані: названо число знищених російських окупантів в Україні

За оцінками американських спецслужб, під час двотижневого російського військового вторгнення в Україну було вбито більше рашистів, аніж кількість американців, загиблих у 20-річній війні в Афганістані.

Про це повідомляють NbNews.

Станом на ранок 8 березня, генерал-лейтенант Скотт Берр'єр, директор Агентства оборонної розвідки, сказав під час всесвітнього слухання про загрози перед Комітетом з розвідки Палати представників про 4000 вбитих рашистів, однак наголосив, що аналітики не впевнені в такій кількісті, тому що ця інформація частково заснована на інформації з "відкритих джерел".

За оцінками Associated Press, за два десятиліття війни в Афганістані було вбито 2448 американських військовослужбовців.

Незважаючи, що дані американської розвідки відрізняються від даних українських спецслужб, країна-агресор Росія вже платить високу ціну за розпочату нею війну.

"Це шок для геополітичного порядку з наслідками для майбутнього, які ми тільки починаємо розуміти", - сказала директорка національної розвідки Авріл Хейнс.

Також вона додала, що аналітики розвідки очікують затяжного конфлікту з "постійним і значним повстанством" українських сил, оскільки російський президент Путін "не може дозволити собі програти" розпочату ним війну проти України.

"Я думаю, що Путін зараз злий і розчарований. Москва недооцінила силу опору України та ступінь військового виклику", - заявила Хейнс.

Раніше "Апостроф" повідомляв про серйозні втрати окупантів у війні проти України.