RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Загинув колишній народний депутат України Євген Дейдей

У четвер, 10 березня, загинув український військовий колишній депутат Верховної Ради України Євген Дейдей.

Про це повідомила його дружина Дарина у Indtagram.

"Ти ж клявся бути зі мною до кінця життя. Я не знаю, що мені робити тепер. Не знаю як мені тепер жити. Я знаю тільки те, що я любитиму тебе до моєї смерті і назавжди залишуся твоєю дружиною", - написала Дарина Дейдей.

Відомо, що екснардеп опублікував свій останній допис в соцмережах 28 лютого, на п'ятий день вторгнення російських окупантів в Україну. У своєму пості він оплакував товариша та обіцяв помститися за нього.

Євген Дейдей був членом Військової ради "Народного Фронту". Народжений на Одещині, військовий був радником міністра внутрішніх справ України. У вересні 2020 року він залишив посаду помічника начальника Головного управління Нацполіції Києва.

Він був нагороджений декількома медалями, у тому числі орденом "За мужність" третього ступеня у 2014 році - за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У Дейдея залишився син Денис.

Фото: facebook.com/evgeniy.deidei

Фото: facebook.com/evgeniy.deidei

Нагадаємо, від кулі окупантів загинув український актор, співак і композитор Паша Лі - йому лише 33 роки. Через вторгнення російських військ на територію України він приєднався до лав ЗСУ, і 6 березня допомагав евакуюватися мирним жителям із міста Ірпінь у Київській області.